Jolene (2008) watch online
Sinners and Saints (2010) online
Into the Abyss (2011) online

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

“Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ”

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, ένα διαφορετικό καλοκαίρι τελειώνει, ένα καλοκαίρι που κρίθηκε απαραίτητο για την ασφάλεια όλων και την προστασία της υγείας μας να μην πραγματοποιηθούν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δυστυχώς μέχρι στιγμής διανύουμε μια χρονιά δύσκολη, παρόλα αυτά δεν έχουμε επαναπαυτεί και εργαζόμαστε για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 , με την ονομασία "Βαλτεσίνικο 2021 - 200 Χρόνια από την Επανάσταση". 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η επίσημη ονομασία της ιστοσελίδας του συλλόγου μας «www.valtessiniko.gr» μετά από 7 χρόνια επανήλθε στον σύλλογο μας. Βρίσκεται υπό κατασκευή και ευελπιστούμε πολύ γρήγορα να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης όλων των Βαλτεσινιωτών. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες ενεργοποίησης του  email: « Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ».

Ασφαλώς η ιστοσελίδα «www.valtesiniko-arkadias.gr» και το email « Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. » δεν θα καταργηθούν άμεσα αλλά κάποια στιγμή θα συγχωνευθούν.

Θέλουμε η νέα ιστοσελίδα μας να είναι η αφετηρία των προσπαθειών ώστε να τιμήσουμε στην πράξη τον αγώνα των προγόνων μας.

 

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, το ρεύμα στα γραφεία μας έχει διακοπεί το τελευταίο 1,5 χρόνο, όχι από υπαιτιότητα δική μας αλλά επειδή  τα γραφεία του συλλόγου ανήκουν σ' ένα σύμπλεγμα γραφείων (εκ των οποίων μερικά δεν τηρούσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις) έχοντας κοινό ρολόι και συνεπώς κοινό λογαριασμό στην ΔΕΗ. Δυστυχώς ο ΔΕΔΔΗΕ αναγκάστηκε να προβεί στην διακοπή του Ρεύματος ( συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας). 

Παρόλο που το κόστος ανέρχεται στα 1.500€ - χιλίων πεντακοσίων ευρώ (τέλος επανασύνδεσης, νέος μετρητής, εγγύηση) έχουμε ξεκινήσει τις ενέργειες να αποκτήσουμε ιδιόκτητο ρολόι και ευελπιστούμε σύντομα να ηλεκτροδοτηθούν τα γραφεία μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που σε μια δύσκολη στιγμή για όλο τον κόσμο, κατάφεραν να πετύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για όσους δεν τα κατάφεραν, να πούμε ότι η ζωή δεν τελειώνει εκεί αλλά συνεχίζεται με καθημερινή μάχη. Δεν υπάρχει χώρος για απογοήτευση αλλά με επιμονή, υπομονή και προσπάθεια, οι στόχοι τους στο τέλος θα επιτευχθούν. 

Παρακαλούμε για τους επιτυχόντες να μας ενημερώσετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε μήνυμα στο fb στην σελίδα του Σύλλογου. 

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την κ. Αφροδίτη Παπαγεωργίου για την επανεκλογή της στην θέση της Πρόεδρου του τοπικού μουσικοχορευτικού Συλλόγου “Χορεσίβιος” όπως και τα υπόλοιπα μέλη. Επίσης το χωριό μας θα αποκτήσει ένα Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή που θα αγοραστεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Χορεσίβιου και του μέλους του κ. Εμμανουηλ Σαρζετάκη. 

Θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε αχρείαστος να είναι.

Ο Σύλλογος με μια προσπάθεια χρόνων και ειδικότερα του κ. Μιχάλη Αναγνωσταρά – τέως Προέδρου μας- απαριθμεί πάνω από 4.000 επαφές στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook)

Το νέο Δ.Σ πήρε την πρωτοβουλία για την στήριξη όλων των επαγγελματιών , που σχετίζονται με το χωριό μας, να παρέχουμε δωρεάν διαφημιστικό χώρο για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους.  Για τους όρους θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος μας “Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” είναι ένας Σύλλογος που ανήκει σε όλους τους Βαλτεσινιώτες και Βαλτεσινιώτισσες (και όχι μόνο στα 7 εκλεγμένα μέλη). Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες των καιρών και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που έχει ανασταλεί η ετήσια συνδρομή και επομένως χωρίς έσοδα εξαρτόμαστε άμεσα από την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας. Η βοήθεια αυτή μπορεί να είναι είτε οικονομική είτε εθελοντική. Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι κοινή και να μην είναι άλλη από την ανάδειξη του χωριού μας ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ η ΑΛΛΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ. Επιζητούμε στο επόμενο διάστημα, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας, τους Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους του χωριού μας αλλά προπάντων με το Πολιτιστικό Κέντρο, το Σύλλογο «Χορεσίβιο», τον Σύλλογο «Αναγέννηση»  και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται έμμεσα ή άμεσα στο Βαλτεσινίκο και με όλους τους συμπατριώτες να καταφέρουμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας. 

Ο Σύλλογός μας, ανήκει σε όλους τους Βαλτεσινιώτες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και μόνο μέσα από όλους εμάς δεν θα ξεχάσουν τα παιδιά μας τις ρίζες τους και ότι οι πρόγονοι τους γεννήθηκαν στην Ελλάδα και στο Βαλτεσινίκο. Γι' αυτό ξεκινάμε μια προσπάθεια όλες οι ενημερώσεις μας να είναι και στην Αγγλική Γλώσσα. Γι’ αυτό θέλουμε να προωθείτε τα νέα μας σε όλους τους συγγενείς και φίλους σας στο Εξωτερικό αλλά και να μας βοηθήσετε στέλνοντας στοιχεία επικοινωνίας τους στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μας κ. Κώστα Καπετάνιο –κ. Βάσω Σινοπούλου (Σινάκου) - κ. Νικο Γαλανόπουλο (Σταθά) – κ. Γιαννούλα Καπετάνιου – κ. Δέσποινα Ανδρικοπούλου και τον αείμνηστο Κώστα  Νικολούλια (Καμενέα) για την βοήθεια που μας παρέχουν όλα αυτά τα χρόνια. 

Επίσης να αναφέρουμε ότι η κ. Μαρία Μπούμπουλη εις Μνήμη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου έδωσε για ενίσχυση του  Συλλόγου μας το ποσόν των 50€.

Στοιχεία Επικοινωνίας του Δ.Σ του Συλλόγου:        

Βασιλικός Γ. Παναγιώτης, Πρόεδρος  - Τηλ. 6972942248  - Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατερίνα Κατσίγιαννη, Αντιπρόεδρος  - Τηλ:693 6017523  - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παπαπολυχρονίου Ελένη, Γεν. Γραμματέας - Τηλ.: 6944613217  - Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δέσποινα Ψωμά, Ταμίας  - Τηλ. 6972646361 - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιώργος Καράκαλος. Αναπλ. Γραμματέας - Τηλ.: 6974730422  -Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαριλένα Ματσακά, Μέλος- Τηλ. Επικοινωνίας: 6934573954 - Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μιχάλης Παναγιωτακόπουλος, Μέλος

 

Το Δελτίο έχει αναρτηθεί στην σελίδα του συλλόγου valtesiniko-arkadias.gr και στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Σύλλογος  Βαλτεσινιωτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»

Κλεισθένους 17 , 10552 Αθήνα

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

SITE: www.valtesiniko-arkadias.gr – www.valtessiniko.gr (υπό κατασκευή)

Facebook: https://www.facebook.com/Πολιτιστικός-Σύλλογος-Βαλτεσινίκου-Η-Κοίμηση-της-Θεοτόκου-168296093242825 

 

NEWSLETTER

for our English speaking compatriots in the diaspora 

ASSOCIATION OF VALTESINIKO " KOIMISIS TIS THEOTOKOU"

Athens, 10 September 2020

Dear Compatriots,

An unusual summer is coming to an end. A summer that the customary cultural events did not take place at our village due to the coronavirus pandemic for safety and public health reasons. Although we are going through a difficult year, we do not stand still and we are working to celebrate the 200th anniversary of the 1821 war of Independence against the Turks titled "Valtesiniko 2021 - 200 Years since the Revolution".

We are pleased to inform you that we are constructing or merging existing websites and E-Mails in an effort to create our Association’s new modern website (www.valtessiniko.gr) and electronic point of contact ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) for our compatriots Greek and English speakers alike and we will notify you of this. 

Some of you may be aware that the electric power for our Athens offices was disconnected over 1 ½ year (we must point out that we had paid the bills) but due to the fact that we share the same meter with other tenants of the same building who have failed to pay their own portion of electricity cost.

In order to rectify this we are taking steps to pay a total amount of E 1,500- representing the reconnection fee, the cost of a new independent meter and the required security payment so that we may be reconnected as soon as possible.

Congratulations to all students who in a difficult time for the whole world, succeeded in passing the exams required to be admitted to the Greek Universities. For those who did not succeed, we would like to say that life does not end there but continues with daily effort. There is no room for frustration but their goals will be realised in the end with perseverance, patience and determination. For those who succeeded, please inform us at the email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. or send a message at fb on the page of the Association.

We would like to congratulate Mrs. Afroditi Papageorgiou for her re-election to the position of President of the local music and dance association "Horesivios" and the other elected members. Also, we will acquire an Automatic External  Defibrillator at our village which was an at the initiative of the Horesivios Association and its member Mr. Manoli Sarzetakis.

Warm congratulations and let’s hope there would not be an emergency to use it .

In recent years, the Association listsed over 4,000 members and friends as contacts on social networks (Facebook) especially because of Mr. Michalis Anagnostaras’ former President’s  efforts, The newly elected Board took the initiative to support all entrepreneur to provide free advertising space in order to promote their products and services. There will be a new update for the terms through our Facebook page.

We would like to emphasize that, our village’s Association "KOIMISIS THEOTOKOU" always acts, through its Board, in the best interest of our compatriots belongs to all the people (and not only the 7 elected members). We understand that there are many financial difficulties this period and this is the reason why we have recently suspended/refrained from stopped asking for subscriptions annual financial support. Therefore, you will appreciate that we are directly dependent on the assistance that each of us can offer, either financial or voluntary. The effort must be common in order to proceed with the promotion of our village. We hope in the near future, the close cooperation with the Municipality of Gortynia, the locally elected and based Municipal Councilors but above all with the Cultural Center,  the Horesivio Association, the Anagennissi , the local business people who work directly or indirectly in Valtesiniko and with all our compatriots, to be able to honor our ancestors.

Our Association belongs to all the people of Valtesiniko in Greece and abroad and only through all of us, our children will not forget their roots and the origin of their ancestors who were born in Greece and especially in Valtesiniko. For this reason, we are starting an effort to send you newsletters in English as well. That is why we want you to forward our news to all relatives and friends abroad but also to help us by sending us their contact details to the email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. and Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Pleasures to our compatriots  Mr. Costa Kapetani - Mrs. Vasso Sinopoulou (Sinakou) - Mr. Nikos Galanopoulos (Statha) - Mr. Giannoula Kapetaniou - Mrs. Despina Andrikopoulou and the late Costas Nikoloulias (Kamenea) for the help they provides us with all these years.

Also we would like to mention that Mrs. Maria Boubouli in memory of Michalis Dimitrakopoulos donated for the support of our Association the amount of 50 €.

Contact Information of the Board of the Association:

Vasilikos G. Panagiotis, President  Tel. +30 6972942248 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

Katerina Katsigianni, Vice President Tel: +30 693 6017523 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Papapolychroniou Eleni, General Secretary Tel: +30 694 4613217 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Despina Psoma, Treasurer Tel. +30 6972646361 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

George Karakalos. Assoc. Secretary Tel: +30 6974730422 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Marilena Matsaka, Member Tel: +30 6934573954 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Michalis Panagiotakopoulos, Member   

 

The newslleter has been posted on the web page of the association “valtesiniko-arkadias.gr” and on social networks.

Association of Valtessiniotes “KOIMISIS THEOTOKOU”

Klesthenous 17, 10552 Athens

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

SITE: valtesiniko-arkadias.gr – www.valtessiniko.gr (under construction)

Facebook: https://www.facebook.com/Πολιτιστικός-Σύλλογος-Βαλτεσινίκου-Η-Κοίμηση-της-Θεοτόκου-168296093242825 

 

Δυσάρεστη, επιεικώς, ήταν η έκπληξη για όλους τους συμπατριώτες στο Βαλτεσινίκο και στην υπόλοιπη Ελλάδα όταν είδαν ή πληροφορήθηκαν το κόψιμο της ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑΣ καρυδιάς δίπλα στην βρύση στο Μοναστήρι της Παναγίας. Η ανακοίνωση έγινε στους Άγιους Ταξιάρχες την Κυριακή του Θωμά στο τέλος της λειτουργίας , αφού η καρυδιά είχε κοπεί την προηγούμενη ημέρα Σάββατο και είχε πουληθεί. Η αιτιολογία ήταν ότι ήταν γέρικη και επρόκειτο να ξεραθεί σε δυο χρόνια….. ! ! !

Και οι άνθρωποι γερνούν αλλά δεν τους σκοτώνουμε! Το μικρό και αδύναμο πλατάνι που πήρε την θέση της, θέλει πολλά χρόνια να μας αγκαλιάσει και να αγγίξει τις καρδιές μας. Στο χωριό μας υπάρχει κακή παράδοση να γίνονται άστοχες παρεμβάσεις στα θρησκευτικά μνημεία και τον περιβάλλοντα χώρο τους. Πολλές φορές από καλή πρόθεση ,από άγνοια, από κακές συμβουλές από υπερβάλλοντα ζήλο.

Μερικά παραδείγματα

Άγιος Θεράποντας. Κόψιμο πλατάνου. Σπάνια συναντάς πλάτανο στην κορυφή λοφίσκου.

Άγιοι Ταξιάρχες. Πλακόστρωση με αποτέλεσμα να ξεραθεί ένα σπάνιο δένδρο, το σφεντάμι, , που στους κλώνους του κρεμόταν η καμπάνα.

Άγιος Γεώργιος . Αφαίρεση ενός από τους δύο ορόφους του γυναικωνίτη . (Ο γυναικωνίτης μετά από παρέμβαση του Συλλόγου, συμπατριωτών μας και της Υπηρεσίας διατήρησης μνημείων έχει σχεδόν αποκατασταθεί, αλλά δεν είναι όπως ήταν πριν ).

Άγιος Θεόδωρος . Αλλοίωση προαύλιου χώρου

Κοιμητήριο. Κόψιμο κυπαρισσιών για να μην χαλάσουν οι τάφοι. Οι τάφοι ανακαινίζονται, τα κυπαρίσσια δεν ξαναγίνονται!

Μεγάλο προαύλιο με παντελή έλλειψη πρασίνου.

Ιερά Μονή της Θεοτόκου:

α) Κατάργηση μνημάτων των δύο μοναχών η προσφορά των οποίων στο Μοναστήρι ήταν τεράστια ( επαναλειτουργία – ανασυγκρότηση Μονής το 1955, μετά από πάρα πολλά χρόνια ερήμωσης, κατασκευή κελιού ,ξενώνα ,δενδροφυτεύσεις κλπ). β) Η στέγη του άνω κελιού αφαιρέθηκε . Το κελί έμεινε στο έλεος των καιρικών φαινόμενων. γ) Κόψιμο μεγάλων δένδρων (λεύκες , καρυδιές , κυπαρίσσια , ελάτης κλπ ) και πρόσφατα το κόψιμο της υ π έ ρ α ι ω ν ό β ι α ς κ α ρ υ δ ι ά ς .

δ) Με τη διαπλάτυνση του δρόμου που έγινε, διευκολύνεται η στροφή λεωφορείων , υπάρχει άνετος χώρος παρκαρίσματος, αλλά σε όλον αυτό τον χώρο βέβαια πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να διατηρηθούν (!) και οι πανύψηλες λεύκες που υπήρχαν από πάρα πολλά χρόνια και αυτές, χαρακτηριστικό της περιοχής και του τοπίου που γνωρίζαμε.

ε) Tην διατήρηση του αλωνιού και την διαμόρφωση του χώρου που γίνεται το παραδοσιακό αλώνισμα το Δεκαπενταύγουστο. (Μακάρι να είχαν διασωθεί και άλλα από τα πολλά που υπήρχαν στο χωριό μας).

Πολλά από τα παραπάνω έγιναν ενδεχομένως με νόμιμες άδειες των Δημοσίων υπηρεσιών πλην όμως δεν υπάρχει πλέον αυτό που γνωρίσαμε, αυτό που κάθε συμπατριώτης ερχόμενος από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, πηγαίνει να δει, αυτό που είχαμε στην καρδιά μας, εκείνο το καταπράσινο τοπίο που χαρακτήριζε την Ιερά Μονή.

– Το ΔΣ του Συλλόγου επιθυμεί καλές σχέσεις με εκκλησιαστικούς και τοπικούς φορείς και θα συμβάλλει σε αυτό , αλλά με σεβασμό των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων που αποτελούν κληρονομιά όλων μας.

- Όλοι έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα μνημεία και τον περιβάλλοντα χώρο τους, να διατηρούμε αυτά που μας δένουν, την κληρονομιά που μας άφησαν οι προγονοί μας, την κληρονομιά που ανήκει σε ό λ ο υ ς μ α ς .

 

– Την Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 3ος ετήσιος λαϊκός αγώνας δρόμου (επί ασφάλτου) προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο “ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2012. Η συμμετοχή των δρομέων και επισκεπτών ήταν πολύ μεγάλη. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και διοργανωτές.

 

Το Δ Σ του Πολιτιστικού Κέντρου κάνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου μας, να αναλάβει την τελική μελέτη και να εκτελέσει το σημαντικό έργο της διαπλάτυνσης της στροφής στους Αγίους Ταξιάρχες, στο χωριό μας.

Η αποδοχή αυτή αποτελεί συνέχεια της υλοποίησης του σκοπού του Πολιτιστικού Κέντρου και της επιθυμίας προσφοράς στο χωριό, των Ιδρυτών του, Αδελφών Σοφιανόπουλων .

Η διαπλάτυνση της στροφής, ήταν πρόταση του σχεδίου ανάπτυξης και βελτίωσης μεταξύ πολλών άλλων που έκανε, του συμπατριώτη μας κ. Γιώργου Μιχόπουλου για την αναβάθμιση του χωριού και εκπονήθηκε από τους επίσης συμπατριώτες μας Ανδρέα Δρούγα και Θοδωρή Ηλιοπούλου , φυσικά αφιλοκερδώς, με τον συντονισμό του Δ Σ του Συλλόγου μας.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου, βεβαιώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε και θα βοηθήσουμε με τις μικρές δυνατότητες που έχουμε, κινητοποιώντας συμπατριώτες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν οικονομικά και πιστεύουμε ότι αυτό το έργο είναι μόνον η αρχή των κοινών προσπαθειών για το καλό του χωριού μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 

Το  ΔΣ του Συλλόγου Βαλτεσινιωτών «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» εύχεται σε όλους τους συμπατριώτες στην Ελλάδα και στo Εξωτερικό   ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   και  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του στις 14-11-12 αποφάσισε   τα παρακάτω  βασιζόμενο  στην δεδομένη βοήθεια, την άριστη  συνεργασία και  συμμετοχή όλων των φορέων του χωριού μας  (Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικό Κέντρο, Σύλλογο Νέων):

 

α). Να φυτευτούν  3 με 4  δένδρα στον  προαύλιο  χώρο  της Εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνα, καθόσον έχουμε και  την συγκατάθεση της εκκλησίας.

 

β). Να εντοπιστούν χώροι εντός του χωριού για προγραμματισμό και σταδιακή δενδροφύτευση ,   την ανανέωση των υπαρχόντων πευκότοπων  στο Ψηλό Κοτρώνι,  κοντά στον Αγ. Τρύφωνα , στην είσοδο του χωριού.

 

γ). Να επιμεληθούμε τον σχεδιασμό και την έκδοση ενός τρίπτυχου τουριστικού οδηγού, για ενημέρωση των επισκεπτών,  με πληροφορίες για την  ιστορία και τα αξιοθέατα του χωριού ,τις  Εκκλησίες, Μοναστήρια, Μύλους, Αλώνια, Ξενώνες, Ταβέρνες, Βρύσες, Διαδρομές  μέσα στο ελατόδασος κλπ,  με προτάσεις και συνεργασία των τοπικών επιχειρηματιών.

 

δ). Να αναζητήσει Κέντρο για την ετήσια συνεστίαση και κοπή πίτας σε σημείο που να διευκολύνει συγκοινωνιακά όλους τους συμπατριώτες και φίλους.

 

Ενημερώνουμε όλους τους συμπατριώτες μας ότι συνεχίζουμε την συλλογή έντυπου υλικού , χειρογράφων, φωτογραφιών με ιστορική και λαογραφική αξία για την έκδοση βιβλίου με τίτλο « Το Βαλτεσινίκο μέσα από την φωτογραφία», όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν.  Μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί οι παρακάτω συμπατριώτες μας τους οποίους και ευχαριστούμε:

 

- Θοδωρής Μαντάς με πολύτιμο υλικό   (χειρόγραφο του 1814 , επίσημα δημόσια έγραφα του 1846, επιστολές των ετών 1910-1940, φωτογραφίες από Αμερική του 1912 κλπ) .

 

- Δημήτρης Χρυσοστόμου Αναγνωσταράς με φωτογραφίες και χειρόγραφες επιστολές οικογένειας Διονυσίου Ντινόπουλου (από το 1922 που αναφέρονται ακόμη και στην οικονομική κρίση του 1930 κλπ).

 

- Χειρόγραφα και φωτογραφίες της οικογένειας  Μαρίτσας Κυριαζή-Αναγνωστοπούλου (Τσέτου)

 

Όσοι συμπατριώτες έχουν φωτογραφίες και επιστολές πριν την δεκαετία  1940 και θέλουν να μας τις δανείσουν, για να κρατήσουμε αντίγραφα ώστε να αξιοποιηθούν και να διατηρηθούν μέσα στο υπό έκδοση βιβλίο. Τα πρωτότυπα θα επιστραφούν αμέσως στους κατόχους τους και σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η ιστοσελίδα του Συλλόγου ανανεώνεται και συμπληρώνεται διαρκώς και δεχόμαστε ιδέες και υλικό.

 

SITE    : www.valtessiniko.gr

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Δ Σ του Συλλόγου Βαλτεσινιωτών «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος κυρίου Ιερεμία για συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων.

Αφού έγινε η πρώτη γνωριμία με τα περισσότερα μέλη του ΔΣ που παραβρέθηκαν, έγινε αναφορά και ενημέρωση και από τις δύο πλευρές για θέματα και προβλήματα που αφορούν στο χωριό μας.

Ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις και δεσμευτήκαμε όλοι για την καλύτερη δυνατή, συνεχή συνεργασία, την πρόοδο και ανάπτυξη του χωριού, με σεβασμό στα μνημεία και το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για την συνεργασία, την ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση.

 

Το Δ Σ του Συλλόγου προγραμματίζει για το 15Αύγουστο τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χωριό μας : 1) Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου . 2) προβολή της βραβευμένης ταινίας ” Έντυπος Χρόνος” του Δημήτρη Κ Γιαννικόπουλου που έχει θέμα το Βαλτεσινίκο , τη Γορτυνία και την Αρκαδία.

3) Τον καθιερωμένο διαγωνισμό δηλωτής σε καφενείο του χωριού.

4) Πρωινή πορεία στο δάσος , στην κρύα πηγή « της Γριάς το λιθάρι» (με ξηρά τροφή) και διαδρομή 8.500μ περίπου.

Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των εκδηλώσεων θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας με τους φίλους τους να κάνουν μερικές ημέρες από τις διακοπές τους στο Βαλτεσινίκο και να δώσουν ζωντάνια στο χωριό !

 

Κ α λ έ ς δ ι α κ ο π έ ς σ ε ό λ ο υ ς.

Joomla Template - by Joomlage.com